Strategiebepaling

Uw behandelaar adviseert u over de verdere behandeling van uw incasso-opdracht. De te volgen strategie is onder meer afhankelijk van contractuele afspraken, het toepasselijke recht en het land van uw debiteur. Afhankelijk van het toepasselijke recht kan de gerechtelijke procedure in Nederland of in het land van uw debiteur gestart worden.

Gerechtelijke procedure in Nederland

Afhankelijk van de gekozen strategie voert uw vaste behandelaar de gerechtelijke procedure of behartigt een van onze advocaten uw belangen bij de rechtbank. Juresta werkt sinds 1990 samen met advocaten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van incassozaken. Hierdoor is de kwaliteit van de behandeling van uw incasso-opdrachten gewaarborgd. Uw behandelaar/ advocaat stelt de gerechtelijke stukken op, mede aan de hand van het zorgvuldig samengestelde dossier in het intakeproces, en begeleidt u tijdens de zitting bij de rechtbank.  

Gerechtelijke procedure in het buitenland

Wetgeving, betalingsmoraal en incassoprocedures verschillen per land. Op basis van onze ervaring met internationale incasso-opdrachten selecteren wij de meest geschikte incassopartner. Wij werken zowel samen met advocaten als incasso-organisaties ter plaatse. Het voordeel is dat onze incassopartners in het desbetreffende land volledig op de hoogte zijn van de plaatselijke wetgeving. Zakelijke misverstanden door taal of cultuur worden hiermee uitgesloten. Lees verder waarom Juresta voor u de geschikte incassopartner is.

Vraag meer informatie aan of maak vrijblijvend een afspraak voor onze internationale incassomogelijkheden.

Vrijblijvend meer informatie

Op deze website maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website laat u bepaalde gegevens achter. Daarnaast verzamelen en verwerken wij gegevens indien u gebruik maakt van onze dienstverlening. Dit kunnen persoonsgegevens zijn. Wij hechten veel waarde aan het aspect privacy en informeren u graag nader. Lees meer over dit onderwerp in onze privacy- en cookieverklaring.